intro01

POSTER TRIKALA CITY TRAIL fC1 resize

Ο Ορειβατικός Περιηγητικός Όμιλος Πύλης (Ο.Π.Ο.Π.) προκηρύσσει τον 1ο Αγώνα τρεξίματος με την ονομασία «TRIKALA CITY TRAIL».
Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.
ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ : ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ
ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ : Η διοργάνωση περιλαμβάνει μία διαδρομή μήκους περίπου 5 χιλιομέτρων.
1) ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ : Η διοργάνωση θα διεξαχθεί το Σάββατο 10/12/2016. Ο αγώνας θα έχει εκκίνηση και τερματισμό την Κεντρική Πλατεία Τρικάλων. Ώρα εκκίνησης του αγώνα είναι η 16:30μ.μ.
2) ΓΕΝΙΚΑ : Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να σεβαστούν τους κανόνες και τις οδηγίες που περιγράφονται, οι οποίοι έχουν να κάνουν κυρίως με την ασφάλεια τους, αλλά και την ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης.
3) ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχουν όσοι αθλητές έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας. Μπορούν να συμμετέχουν και οι αθλητές κάτω των 18 ετών με υπεύθυνη δήλωση συγκατάθεσης γονέα ή κηδεμόνα και μέχρι του κατώτατου ορίου που ορίζεται στο 12ο έτος της ηλικίας.
4) ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΓΩΝΑ : Οι διαδρομή του αγώνα ακολουθεί κυρίως το οδικό δίκτυο της πόλης ενώ σε κάποια σημεία εισέρχεται σε πεζοδρόμους. Την παραμονή της διοργάνωσης θα τοποθετηθεί και πρόσκαιρη σηματοδότηση για την καλύτερη και σαφέστερη διαδρομή του αγώνα.
5) ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ : Οι αθλητές που θα συμμετέχουν στον αγώνα θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τον αγώνα τους εντός του χρονικού ορίου των 90 λεπτών, δηλαδή έως τις 18:00 μ.μ. Οι αθλητές πέραν των χρονικών ορίων θα υποστηρίζονται από τη διοργάνωση, αλλά είναι πιθανό να μην εμφανίζονται στα επίσημα αποτελέσματα.
6) ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΘΛΗΤΗ : Κάθε αθλητής είναι υποχρεωμένος να φέρει τον αριθμό επάνω του και σε εμφανές σημείο, προκειμένου να είναι εύκολη η καταγραφή του κατά το πέρασμά του από τα σημεία ελέγχου.
7) ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ : Απαγορεύεται αυστηρά η απόρριψη κάθε είδους αντικειμένων κατά μήκος της διαδρομής (πλαστικά μπουκάλια ή οποιοδήποτε άλλο είδος συσκευασίας που χρησιμοποιούν οι αθλητές κατά τη διάρκεια των αγώνων).
8) ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ : Η διοργάνωση αναλαμβάνει την τροφοδοσία των αθλητών σε 1 σημείο της διαδρομής.
9) ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ : Δεν προβλέπεται υποχρεωτικός εξοπλισμός για τους αθλητές που θα πάρουν μέρος στον αγώνα.
10) ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ : Ο σταθμός τροφοδοσίας είναι ταυτόχρονα και σημείο ελέγχου. Όποιος αθλητής δεν περάσει από το σημείο ελέγχου θεωρείται άκυρος.
11) ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ : Οποιαδήποτε ένσταση γίνετε μόνο από τον ίδιο τον αθλητή και το αργότερο 45 λεπτά μετά από τον τερματισμό του. Η απόφαση των διοργανωτών θα εκδίδεται έως την ώρα της λήξης της διοργάνωσης και θα είναι οριστική.
12) ΑΣΦΑΛΕΙΑ : Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν της οδηγίες των διοργανωτών που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια τους, ακόμη και αν αυτό είναι η αλλαγή κατεύθυνσης. Επίσης η διοργάνωση αναλαμβάνει τον έλεγχο της διαδρομής με εξειδικευμένα στελέχη σε θέματα ασφάλειας και παροχή πρώτων βοηθειών.
13) ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ-ΑΝΑΒΟΛΗ : Η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα της αλλαγής της διαδρομής, την αναβολή για μικρό χρονικό διάστημα της εκκίνησης ή και την οριστική αναβολή του αγώνα, εφόσον συντρέχουν λόγοι που θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών (επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα).
14) ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ : Τα επίσημα και οριστικά αποτελέσματα των αγώνων εκδίδονται λίγες ημέρες μετά τον αγώνα και εφόσον ολοκληρωθεί ο απαραίτητος έλεγχος.
15) ΕΠΑΘΛΑ - ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ : Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν θα δοθεί το μετάλλιο της διοργάνωσης. Στους τρεις νικητές της γενικής κατάταξης ανδρών και γυναικών θα γίνουν ξεχωριστές απονομές. Επιπλέον θα βραβευτούν οι 3 πρώτες ομάδες με βαθμολογία που θα προκύπτει από την κατάταξη των πρώτων 6 αθλητών της κάθε ομάδας, καθώς επίσης ο γηραιότερος αθλητής που θα τερματίσει στον αγώνα και ο αθλητής με την πιο εκκεντρική εμφάνιση κατά την κρίση των διοργανωτών.
16) ΠΟΙΝΕΣ : Η μοναδική ποινή που προβλέπει η διοργάνωση είναι ο αποκλεισμός – ακύρωση ενός αθλητή από τους αγώνες. Η ποινή αφορά περιπτώσεις απόρριψης απορριμμάτων στην διαδρομή, απώλεια αριθμού και ανάρμοστη συμπεριφορά προς τους συναθλητές και το προσωπικό της διοργάνωσης.
17) ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ : Οι συμμετέχοντες σαφώς και αποκλειστικά παραχωρούν στο διοργανωτή το ανέκκλητο δικαίωμα χρήσης του ονόματός τους, των στοιχείων τους, των φωτογραφιών τους ή οποιουδήποτε εγγράφου του αγώνα για μελλοντική εκμετάλλευση ή χρήση σε δικαστικές υποθέσεις , ρυθμιστικές αρχές, διαφήμισης ή χρήσης τους για στατιστικά δεδομένα.
18) ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ : Η διοργάνωση αποποιείται κάθε ευθύνη σχετικά με την σωματική ακεραιότητα των αθλητών, οι οποίοι θα πρέπει να συμπεριφερθούν με υπευθυνότητα και προσοχή σε σημεία της διαδρομής που αυτά απαιτούνται. Επίσης η διοργάνωση δεν ευθύνεται για τον θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αθλητών οι οποίοι με την οριστικοποίηση της συμμετοχής τους δηλώνουν ουσιαστικά και την καλή κατάσταση της υγείας τους και την πρόσφατη εξέταση από γιατρό. Επίσης η διοργάνωση δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν καταστροφές στον εξοπλισμό ή το όχημα των αθλητών ή των συνοδών τους. Οι συμμετέχοντες δεν θα έχουν το δικαίωμα να στραφούν κατά των διοργανωτών για οποιοδήποτε από τα πιο πάνω αναφερόμενα γεγονότα.
19) ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ : Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης των κανονισμών χωρίς προηγούμενη ενημέρωση.

bank-blood
Ο ΟΠΟΠ διαθέτει μια από τις πιο οργανωμένες τράπεζες αίματος του Ν. Τρικάλων.